Af David Bredo

Mainly Marathon, Riverboat/Appalachian Series – 7 marathons, 7 dage, 7 stater

Mainly Marathon er organisator af en række seriemarathons i USA spredt ud over hele landet hele året.
Riverboat Series foregår i foråret omkring Mississippi-floden i følgende syv stater: Louisiana, Arkansas, Mississippi, Tennessee, Kentucky, Missouri og Illinois. Appalachian serien foregår i efteråret langs med Appalachian-bjergkæden, hvilket tæller Virginia, West Virginia, Tennessee, North & South Carolina, Georgia samt Alabama.
Serierne af en uges varighed begynder mandag og slutter fredag. Starttidspunkt er typisk kl. 6.30.

Prisen for hvert enkelt løb for marathon er $100, dog er der forskellige muligheder for rabat, hvilket hjælper en smule. Selve løbene er korte ud-hjem ruter, som skal løbes alt mellem 10-22 gange. Du får dermed mulighed for at møde medløberne et hav af gange. Amerikanerne er meget imødekommende, smilende og snaksagelig. Ruterne er korte, men byder på flere smukke og idylliske udkig, end de fleste cannonball-ruter i Danmark gør, selvom man som regel løber 7 km rundstrækninger.
Blot for at nævne to lokationer i Riverboat-serien er dag 3 i Mississippi, hvor vi løb i Leroy Percy State Park, mens dag 5 i Kentucky var Columbus-Belmont State Park med udsigt direkte ud på Mississippi floden. Mens for Appalachian serien var lokation 1 og 2 identiske, da statsgrænsen løb tværs gennem den parkeringsplads, vi havde start/mål på.

Mississippi-floden er i øvrigt den næstlængste i USA, men får tilslutning af Missouri-floden, der er den længste i USA. Til sammen udgør de det største flodsystem i USA med en samlet længde på 6.270 km. Desuden danner floden naturlig statsgrænse eller gennemløber ti amerikanske stater bl.a. de syv, som Riverbat Series består af. I Kentucky, hvor vi løb, var der heftig aktivitet på floden med både hjuldampere og flodprammer.

Da jeg rejste, var jeg afsted med René og Christina, hvor vi på forhånd havde booket hoteller, som lå tæt på næste morgens start, hvilket var praktisk. Vi havde lejet en bil, som vi transporterede os selv rundt i, hvilket skete umiddelbart efter målgang. Mellem hver destination er der 45 min-3 timers kørsel. Vi tjekkede ind på hotellet, når vi ankom, badede, slappede af og fandt aftensmåltid, hvilket arrangørerne giver anbefalinger på hver dag.

Undervejs oplevede vi ikke, at der hverken var tid eller overskud til de helt store udflugter, andet end at finde nærmeste og bedste aftensmadstilbud. Arrangørerne bag Mainly Marathons gør sig umage for, at hver enkelt deltager føler sig overordentlig velkommen, og får en unik oplevelse udover det sædvanlige. Vi kommer ikke nær større byer, men derimod oplever det autentiske USA med landbrug, små mere eller mindre forladte byer, trailerparks mv. Desuden går amerikanerne voldsomt meget op i bling-bling, hvorfor medaljen er højt prioriteret. En hovedmedalje og vedhæng for hver dag med den stat, du har løbet i. Genialt koncept 🙂

Vi tilbringer rigtig mange timer sammen i ti dage i streg, når vi er afsted. Da vi tilbringer usædvanlig mange timer sammen på meget lidt plads, da vi flyver, kører i bil, bor på hotel sammen, mens vi er fysisk og mentalt pressede, oplever og lærer vi også ting om hinanden undervejs. Et er, vi tre har de nære oplevelser sammen, så får man også et nært forhold til de andre medløbere undervejs i serien. Vi løb i begge serier med Larry og Jim, som er dem i staterne med flest marathons på samvittigheden med hhv. 2000 og 1800, men også Vincent Ma tæt mod 1000.

Netop med afsæt i dette koncept, har jeg etableret Marathondanmark, hvor jeg sammen med Ole Hansen og Pia Hansson arrangerer seriemarathon i Danmark. I sommer arrangerede vi Regionsløb fra 1.-5. juni, hvilket vi gør igen i år. Vi arbejder på at sammenbrygge flere serier ligesom de har gjort i USA. Det er en fantastisk måde, hvorpå man oplever sit eget land på, samt får en fantastisk oplevelse med andre løbere i stribe dage.