Klub 100 Marathon Danmarks bestyrelse har den 14. november 2020 udnævnt Alex Lundahl til klubbens fjerde æresmedlem. Alex går også under navnet ’Der Alte’.

Alex Lundahl er årgang 1950, men deltager fortsat flittigt i cannonball marathon rundtom i landet, selvom han i år har bladret frem til side 70 i sin livshistorie. Han løb sit første marathon i 10. oktober 1982 i Århus.

Her ses Alex i midten flankeret af klubbens grundlægger og æresmedlem nr. 1, Anders Munch Madsen, th. samt andet af klubbens mangeårige medlemmer, Tor Rønnow, tv. 700 marathon samlet på billedet til Skovmaren i Hillerød i 2008.

12. juni 2003 i Rosengårdscentret i Odense løb han sit nr. 100, hvilket han gjorde som en af de absolut første efter Erhard Filtenborg og Anders (afbilledet ovf.). I december 2018 løb Alex sit marathon nr. 600, hvilket fortæller om den flotte statistik, Alex år efter år har holdt fra nr. 200 i 2008. I 2014 var året, hvor han løb allerflest marathon nemlig 59 stk. I årene derefter har han holdt sig på lige knapt 50 årligt.

Alex livspartner og store kærlighed, Lone Lundahl, var altid med ham ude til løbene, hvad enten det var indenlands som udlands, om det regnede, blæste eller solen skinnede, om der var 5 eller 30.000 løbere til start. Altid var Lone bevæbnet med en kæmpe portion glæde, enormt omsorgsfuld og ikke mindst var hun bevæbnet med kameraet, der har skudt tonsvis af billeder igennem rigtig mange år. Hun gik gerne ruten modsat for at fotografere under løbet.
Faktisk så mange billeder at det er blevet til flere billedbøger af og med Alex med alle sine marathon. For hvert 100 løb trykkes en ny bog.

Desværre har Alex overtaget kameraet nu grundet Lones død tilbage i 2017. Et alt for tidligt farvel.

Når Alex ikke løber, har han alle dage haft rygende travlt med at passe sin kæmpestore have/park på sit landsted en lille håndfuld km sydvest for Veflinge. Han har 2,5 tøndeland, hvilket svarer til over 13.000 kvm.

Alex ses her i sin have i 2019, hvor kun et lillebitte udsnit af haven ses affotograferet.

Foruden et utal af danske små og mellemstore danske løb, har Alex en række udlandsløb på samvittigheden. Bl.a. har han løbet marathon på Indlandsisen i Grønland og den oprindelige marathonrute i Athen. Mest bemærkelsesværdigt er dog, at han allerede er udnævnt til æresmedlem ved Hamburg Marathon, idet han har løbet det 30 gange ud af 33 gange, det har været afholdt. Han missede de to første år samt et mellemår, fordi han skulle løbe London Marathon, hvilket faldt sammen med Hamburg. Derudover har han 30 forskellige lande alt i alt i marathonkarrieren. Deriblandt Norge, hvor han løb Tromsø Midtnight Marathon i 2010, da han med en klubkammerat cyklede til Nordkap på 21 dage og sluttede med midnatsmarathon.

Her under lidt varmere himmelstrøg i selskab med Jesper Hahn (th. på billedet) og Steen Christiansen (tv.). I øvrigt var Vagn Kirkelund ligeledes med, men han fotograferede de nydelige unge herrer.

Alex og Lone har selv ageret løbsarrangør i mange år, da de 25 år i træk afholdt Veflingeløbet på 7 km.
Fra selvsamme adresse arrangerede Alex sit eget marathon nr. 500 i 2016 med stor festivitas efterfølgende.
https://fyens.dk/artikel/alex-l%C3%B8ber-maraton-nummer-500
https://www.youtube.com/watch?v=uuyhcfYZQFA&ab_channel=TVKorup

Derudover arrangerede han som den første i Danmark marathon juleaftensdag i samarbejde med Michael Hjulben, der i øvrigt var en af grundlæggerne bag cannonballmiljøet i Danmark. Løbet kaldte de ”Mens vi venter”.

Alex har i skrivende stund løbet 666 marathon og en PR så god som 3:10:59. Som skrevet ovenfor løb han intet mindre end 59 marathon i 2014 i en alder af 64 år.

At Alex er trofast og standhaftig understreges af, at han var 28 år i Forsvaret som mekaniker og modtog undervejs Dronnings medalje for 25 års tro tjeneste.