Af Per Hviid

Jeg løb den 8. april 2018 Bratislava Marathon (klik her). Bratislava er hovedstaden i Slovakiet og ligger kun 60 km fra Wien, hvortil det er nemt at flyve fra København. Derfra med bus for 5 euro til Bratislava. Slovakiet er den sydlige del af det oprindelige Tjekkoslovakiet.

 

Bratislava ligger ved Donau og byder på en hyggelig gammel middelalderby, som er byens primære attraktion. Den er dog desværre lidt beskæmmet af en masse restauranter, barer og souvenirbutikker. Herudover er der en fin borg, mange kirker og 2 shoppingscentre med priser som i Danmark. Sightseeing er overstået på én dag.

 

Maratonløbet er velorganiseret, og startnummeret til 37 euro hører til i den billige ende af europæiske storbyløb. Arrangementet byder på både maraton (900 gennemførende), halvmaraton (3.500 gennemførende) og maratonstafet. Depoterne er rigtigt gode med både vand på flaske, energidrik i krus og frugt.

 

Der løbes på en 21,1 km rundstrækning, som er helt flad på nær, når man skal krydse Donau via en bro. Men stigningerne er hurtigt overstået og ødelægger ikke rytmen væsentligt. De fleste sving er bløde bortset fra en skarp 180 graders vending efter hhv. 18 km og 39 km.

 

Tidtagningen er i top med mellemtider for hver 5 km og online opdatering på løbets hjemmeside. Resultatstatikken efter løbets afslutning er noget af de bedste, som jeg har oplevet.

 

Jeg kan anbefale løbet som et godt fokusløb til at kick-starte forårssæsonen. Det hele kan gøres for 2.500-3.000 kr. for startnummer, fly, transport fra Wien til Bratislava og et godt hotel tæt på start/mål. Løbet har tilmed den fordel, at det starter kl. 10, så man kan både sove længe og spise morgenmad i god tid inden løbet.

 

Det er ekstremt billigt at spise ude på restaurant, og kvaliteten er helt i top. Prøv f.eks. burgerrestauranten BeAbout (nr. 7 på TripAdvisor ud af 1.069 restauranter; 175 kr. for to personer), steakhouset Carnevalle (nr. 42) med lokalt kød af høj kvalitet og cocktailbaren SPIN Me Around (nr. 18 på TripAdvisor). Hvis man er til vin, så er de lokale slovakiske vine særdeles gode og billige.