Af Per Hviid

 

Den 14. februar 2018 løb jeg for første gang maratonløb på hjemmebanen i Birkerød, da jeg deltog i Sjælsø Maraton (http://sjaelsoemaraton.simplesite.com/432670573), der arrangeres af Benjamin Holst Kjeldsen (snart Klub 100 medlem).

 

Løbet foregår på en gudesmuk (dagens vejr var bestemt også med os: sol, vindstille og lige omkring frysepunktet) rundstrækning på godt 7 km i området omkring Sjælsø, Eskemose Skov, Slugten og Ravnsnæsset. Hovedparten af ruten er hårde grusstier gennem skov-, mark- og engarealer med højt til himmelen og fantastiske panoramaer, medens cirka 2 km er på asfalt. Ruten, der har 700-800 højdemeter (op og ned) på de 6 omgange, er ingen PR-ruten. Som Benjamin konstaterede under løbet, så er det en oplevelsesrute.

 

Ruten byder også historisk vingesus, idet man 12 gange i alt passerer traktørstedet og restauranten Jægerhytten, der omkring 1750 blev opført som jagthytte for det daværende Hirschholm Slot (har lagt navn til nutidens Hørsholm – slottet blev delvist revet ned i 1810-12 for at levere materialer til genopførelsen af Christiansborg Slot efter branden i 1794); Jægerhytten hed dengang Herlighed. Lige så interessant er det dog, at Jægerhytten ifølge visse overleveringer var stedet, hvor Struense og Caroline Matilde holdt deres stævnemøder, indtil Struense måtte lade livet og på hjul og stejle i 1772.

 

Jeg kan kun anbefale at deltage i Sjælsø Maraton. Løbet er velarrangeret: god hjemmeside suppleret med en facebook-side, hyppige opdateringer, tydelige markeringer med store pile på ruten, et overvældende depot og gode, kraftige medaljer – endda med løbernes egne navne påtrykt.

 

Jeg kommer helt sikkert igen.

Der er flere billeder her.