Af Per Hviid

Rostock Nachtmarathon (https://www.rostocker-marathon-nacht.com) finder sted første lørdag i august hvert år. Det er et hyggeligt løb med hovedparten af ruten langs Warnow-floden med nogle afstikkere ind i diverse villakvarterer, hvor tyskerne hepper ivrigt af løberne, medens de (ikke løberne) indtager øl og grillpølser.

Startgebyret er kun 35-45 EUR afhængig af, hvor sent man er ude. Løbet er på vanlig tysk vis yderst velorganiseret. En hotelovernatning tæt på start/mål-området fås for 600-700 kr. inkl. morgenmad.

Rostock er en hyggelig by, hvor man godt kan bruge en dags tid på at se domkirken og gå en tur langs den nye havnefront, hvor der er masser af hyggelige cafeer og restauranter. Det kan også anbefales af køre nord på til Warnemünde og slentre rundt langs kanalerne. Det er mega hyggeligt.

Man kan fra Warnemünde køre via Warnow-tunnelen (med betalingsgebyr) til Gedser-Rostock færgen på 10 minutter. Som bonus ligger Bordershop på venstre hånd et par minutter efter at være kommet ud af tunnelen.

Klub 100 var den 5.8.2017 repræsenteret med hele 5 deltagere: Henriette Lisse, Charlotte Poulsen, Peter Møllebro, Michael Zimmermann og mig selv. Det var stort set en gentagelse af holdet, som også deltog i 2014. Charlotte sørgede for, at Henriette i år ikke var eneste høne i forsamlingen.

Løbet kan varmt anbefales. Det er en god måde at komme i gang på efter sommerferien. Ruten er rimeligt flad med et par cocktails undervejs: 1) Man skal igennem Warnow-tunnelen to gange, og når man skal løbe ned under en flod, skal man jo op igen. 2) 1½ km før mål er der er pæn stigning over 300-400 meter, og den trækker tænder ud.

Desserten oven på anstrengelserne er levende musik på Rostock Torv, hvor start og mål er, mens man indtager store wienerschnitzler og masser af weissbier afsluttet med apfelstrudel. Det bliver simpelthen ikke bedre. Og så er det tilmed til overkommelige priser.

Nedenfor er der lidt flere billeder fra Rostock og af Team Klub 100.