Af Per Hviid

Malaga Marathon (http://zurichmaratonmalaga.es/?lang=en) finder normalt sted anden weekend i december og giver mulighed for en pause fra dansk vintervejr og juleræs. Der er tale om et pænt stort løb med cirka 4.000 deltagere. Løbet er velarrangeret, om end den engelske version af hjemmesiden til tider er noget af et mysterium at navigere rundt i.

Startgebyret hører til i den lave ende af europæiske storbyløb. For de hurtige var betalingen 25 euro + 5 euro for en spansk endagslicens 10.-15.12.2017. 15.12.2017-31.3.2018 er startgebyret 35+5 euro, hvorefter priserne ikke er oplyst endnu. Jeg betalte i oktober 2017 60+5 euro for mit 2017-startnummer.

 

Hvis man er heldig, fås flytransport med f.eks. Norwegian for under 1.000 kr. t/r. Hotel med dobbeltværelse fås for 500-1.000 kr. pr. nat afhængig af hotelstandard og beliggenhed. Transport med taxa, busser og metro er meget billigt.

 

Løbets start og mål er centralt placeret ved Parque de Malaga tæt på havnen og domkirken. Ruten er helt flad bortset fra nogle få passager, hvor man skal over nogle broer og under nogle motorveje. En stor del af ruten er langs Middelhavet.

 

Ud over den mangelfulde engelsksprogede hjemmeside er det andet minus, at startnummeret skal hentes langt uden for Malaga centrum ved et stadion, der hedder Palacio de Deportes José Marí, som ligger tæt på lufthavnen. Der er dog metro fra centralstationen. Expoen er ok uden at være prangende. Tip – tag en taxa fra lufthavnen direkte til expoen og hent startnummer på vej til hotellet; bed taxachaufføren vente, for det vrimler ikke ligefrem med taxaer.

 

Men alt i alt kan Malaga Marathon stærkt anbefales. Godt løb, normalt godt vejr, lave rejse- og opholdsomkostninger, og så er der ganske meget at se i Malaga: domkirken, Picassomuseet (Picasso er født i Malaga), borgen, tyrefægterstadionet, havnefronten, det hyggelige centrum med masser af gode og billige tapasrestauranter, en stor bronzestatue af H.C. Andersen (han opholdt sig i Malaga i 1862) m.v. I december er der tillige en forrygende juleudsmykning, som ikke findes lige andre steder.

 

Klub 100 deltog med 7 medlemmer i 2017 (Erhard Filtenborg mangler på billedet). Vi havde det hyggeligt i forbindelse både carb-load-dinner lørdag aften inden løbet og sejrmiddagen om søndagen efter løbet.

 

 

Indtil videre er 2 medlemmer (herunder mig selv) tilmeldt 2018-udgaven af løbet. Det skal prøves igen.

 

Her er et link til Mikael Lassens (stor tak til Mikael for tilladelse) fremragende billedberetning fra Malaga Marathon 2017.