Indlæser Begivenheder

Ultraløbet Ringkbing Fjord Rundt afvikles for anden gang. Ovenpå sidste års succes afvikles løbet endnu engang med yderligere forbedringer i og omkring den vestjyske natur.

Foruden ultraløb i form af 100 km, så afvikles både halv- og helmarathon på dele af selvsamme rute. Prisen for herlighederne afhænger naturligvis af, hvilken distance du ønsker at løbe. Marathon kan t.o.m. 31/7 købes for 195,-, hvorfor prisen stiger, hvilket er tilfældet for alle tre distancer.
Som aktivt medlem i Klub 100 Marathon får du dog 50 % rabat, hvilket betyder, at løbet koster under 100 kr. Mere information under “Aktive medlemmer” i menubjælken på hjemmesiden, når du er logget ind som medlem.

100 km ruten er foruden en ganske kort prolog i Ringkøbing by, inden byen egentlig vågner, da løbet skydes i gang fra centerbanen ved Vesterhavshallen kl. 07.30 på en lørdag, rundt om fjorden, som navnet antyder.
Fjorden forceres med uret, hvor du løber tæt ved fjorden, igennem et varieret landskab, fra Skjern Ådals enge, over fuglereservatet Værneengene til lyngstrækninger, marehalm og klitter på Holmsland og tilbage til Ringkøbing ad Fjordstien. Underlaget de første 30 km er overvejende asfalt, hvilket skal nydes, hvis man er mest til asfalt, fordi derefter løbes med enkelte strækninger kun på gode cykel-grusstier.
For halv- og marathonløberne gør det sig gældende, at de løber mod uret, og vender halvvejs af deres respektive distance med rigtig god mulighed for at møde ultraløberne, da marathon begynder kl. 16.00, mens halvmarathon er start 18.00.

Ved start/mål i Vesterhavshallen er der mulighed for opbevaring af bagage under hele løbet, hvor der naturligvis også er adgang til badefaciliteter efterfølgende. Derudover serveres lidt morgenmad (wienerbrød) meget tidligt + kaffe så alle kan kickstartes.
Ved målgang serveres suppe + brød til alle samt drikkelse, således alle depoter kan genopfyldes.
Foruden medalje + diplom modtager du en finisher T-shirt samt startnummer med chip og indlagte mellemtider.

Det vigtigste er måske, at selvom det er én lang rute, behøves du faktisk IKKE løberygsæk, da race director, Thomas Lønbæk, der selv er en del af Klub 100 Marathon Danmark, har sørget for intet mindre end 15 depoter på ultraløbet. Alle depoterne er bemandede med godt humør og et væld af lækkerier. Halvvejs, i Nymindegab, er der sågar sandwiches, hvor der også er mulighed for at få bragt en dropbag ud.

Samlet set er det en helt igennem fantastisk oplevelse, løberne bliver tilbudt.

Ruten d. 25. august rundt om Fjorden

Del på de Sociale Medier: