Indlæser Begivenheder

Samsø Marathon afvikles for 10. gang og påstår selv, at det er Danmarks hyggeligste motionsløb. Hvis man ikke tror dem, må man jo selv møde op for enten at få af- eller bekræftet tesen herom, når løbet afholdes lørdag d. 18. august kl. 12.00 for marathon.

Prisen for at deltage i herlighederne ligger på 300 bananer til en krone stykket for marathon. Prisen for halvmarathon er 200 kr., mens den falder yderligere for de kortere distancer ned til 4,2 km. Ligesom til en række andre løb findes også her forskellige deadlines for prisen på løbet. Sidste deadline er 10. august, hvorefter prisen for marathon stiger til 450 kr.
Som aktivt medlem i Klub 100 Marathon får du dog 50 % rabat, hvilket betyder, at løbet blot koster 150 kr. Mere information under “Aktive medlemmer” i menubjælken på hjemmesiden, når du er logget ind som medlem.

Arrangøren har lovet, at finde på forskellige nye tiltag, da det er ti-års jubilæum, som annonceres henover foråret/sommeren på deres hjemmeside og Facebook.
Løbet begynder først kl. 12, hvilket sikrer, at alle deltagerne kan nå ud-hjem samme dag, hvis man ikke har lyst til en overnatning på “Perlen i Kattegat”. Efter færgepriserne er sat ned, kan du komme rigtig billig over. Specielt hvis man fylder en bil med 5 personer. Dermed er det ingen undskyldninger for ikke at deltage.

Ruten på Samsø er en lang rute omend, du løber ud-hjem til Nordby, hvilket du runder efter 25 km, hvor det gamle klokketårn ringer for løberne og dernæst rundt om gadekæret. Stemningen rundt om gadekæret i Nordby er fuldstændig magisk, hvilket skal opleves. Inden da har du besøgt Ballen med en hyggelig atmosfære, som er havneby og afgang mod Sjælland. Hele turen ud og hjem til/fra Nordby foregår på cykelsti med vand på begge sider, hvor du undervejs passerer Samsøs smalleste punkt, hvortil der knytter sig en lille særlig historie. Umiddelbart inden målgang i Tranebjerg nås “Highway to hell”. Denne Highway begynder lige efter Onsbjerg, hvor man skal forcere en bakke, der stiger 3-4 procent over en lille km.

Naturligvis medalje ved gennemførelse, som nok også vil være helt speciel i anledning af jubilæet.
Forplejningen undervejs fejler ingenting. Hver 4. km støder du på et depot indeholdende vand, energi, cola og frugt. I mål er der varm suppe, sandwich, væsker og søde ting.
Ydermere er der præmier til top3 hurtigste i hver klasse (Senior/Veteran) både for mænd og kvinder.
Desuden indsætter arrangørerne masser hjemmeværnspoliti, der sikrer, at når du krydser veje, kan du gøre det uhindret og med et lille hep og klap.

Samsø Marathon ruten med start/mål i Tranebjerg.

Del på de Sociale Medier: