Jørgen Meier Sørensen – Klub 100 Marathon Danmarks æresmedlem #3

Klub 100 Marathon Danmarks bestyrelse har den 2. februar 2018 udnævnt Jørgen Meier Sørensen til det 3. æresmedlem i klubben.

Jørgen var klubbens første formand fra den formelle etablering i efteråret 2014 og frem til begyndelsen af 2016, hvor Jørgen blev diagnosticeret med en tumor i hjernen, hvilket han har været og er helt åben om. Jørgen var en utrættelig formand, der lagde megen energi og mange timer i at få klubben etableret efter ønske fra Anders Munch Madsen, der i 1995 oprettede den Klub 100-rangliste, som under Jørgens kyndige hånd blev til Klub 100 Marathon Danmark, som vi kender den i dag.

På grund af sin sygdom har Jørgen erkendt, at han aldrig kommer til at løbe igen. Han savner maratonmiljøet og Klub 100 Marathon Danmark rigtigt meget. Og det gengældes af Klub 100-medlemmerne, der satte stor pris på Jørgens organisatoriske evner, blændende talegaver og altid gode humør ved de mange løbearrangementer, som Jørgen deltog i, medens hans helbred endnu tillod det.

Jørgen har desuden selv været løbsarrangør. Han var race director for Morud Cannonball og Solsikke Marathon, som mange af ikke mindst de fynske og sønderjyske maratonløbere har deltaget i. Som det aktive menneske, Jørgen er, deltog han naturligvis i sine egne løb, og hans hustru Lissy hjalp til indimellem.

Jørgen, der er født i 1952, er lige nu nr. 114 på klubbens rangliste og har løbet 157 maratonløb samt 1 ultraløb. Hans PR på maratondistancen er 3:17:00. Han har løbet sine maratonløb både overalt i Danmark og mange steder rundt i verden.

Jørgen har løbet alle de fem oprindelige Majors, men nåede desværre aldrig at få Tokyo Marathon med, da det blev det sjette Majors-maratonløb. Herudover har han løbet så mærkværdige steder som i Murmansk og Kazakhstan. Jørgens motto har altid været ”At rejse er at leve” efter H.C. Andersen.

Jørgen har ud over sit virke i Klub 100-regi været særdeles aktiv i politik og drevet egen konsulentvirksomhed i en lang årrække.

 

Klub 100 Marathon Danmarks bestyrelse

2. februar 2018

Hospice Sydfyn, Svendborg

 

o – o

 

Jørgen Meier Sørensen afgik ved døden torsdag den 1. marts 2018 og blev begravet fra Morud Kirke fredag den 9. marts 2018.

Klub 100 Marathon Danmarks medlem Christian Syversen udfærdigede i forbindelse med Jørgens alvorlige sygdom denne flotte collage, som blev givet til Jørgen kort før, han forlod denne verden.