Af Bjarne Jensen

Det var 7 forventningsfulde løbere, der mødtes meget tidligt kl. 4.15 i Billund lufthavn, torsdag den 2. juni for at drage mod Longyearbyen på Svalbard og Spitsbergen Marathon lørdag den 4. juni.
Inden vi overhovedet var kommet afsted opstod første problem. Steen havde flere gange forgæves forsøgt at låse Alex bil med, hvad der senere viste sig at være fjernbetjeningen til Alex husalarm hjemme på Fyn. Dette vakte stor morskab for den ivrige flok. Problemet blev dog løst inden afgang.
Det var en særdeles erfaren flok løbere der tog afsted sammen. En sammentælling af antal løb gav tilsammen i alt 2993 Marathon løb. Så når lørdagens løb er gennemført rammer vi sjovt nok tilsammen 3000 løb – og Steen skal gennemføre sit løb nummer 500.


Vel ankommet og indkvarteret torsdag eftermiddag blev undertegnede (Bjarne Jensen) udnævnt til guide, idet jeg havde været på Svalbard i januar måned (i totalt mørke). Vi gik en hurtig tur rundt i byen og så bl.a. solopgangspladsen, kirken, museet og universitetet, hovedgaden, og der var tid til indkøb i den lokale Coop butik som Vagn inspicerede nøje. Dagen sluttede med fællesspisning, inden en flok trætte løbere gik tidligt til ro.